Chery ekspertiz programı, kullanılmış aracın fiyatının belirlenmesinde en önemli uygulamalardan biridir. Mekanik ya da kaporta sorunları olan bir arabayı kimse satın almak istemez. Aracın bakımına ne kadar az dikkat edilirse, sahibinin aracı satmasının o kadar zor olacağı anlamına gelir. Açıkçası, bu fiyatın düşmesine neden olabilir. Ekspertiz programı ile tüm kusurlar rahatlıkla tespit edilmektedir.

Araç bakımının bazı yönleri bir bakışta kontrol edilebilir. Bununla birlikte, seçilen arabanın gerçekten iyi durumda olduğundan emin olmak için alıcının bazı ayrıntılara biraz daha dikkat etmesi gerekir.

Kusurlu boya, aracın kötü bir tamir hizmetinden geçtiğini belirtir. Ayrıca bir kaza olduğuna dair işaretler olabilir. Bu faktörler aracın değerini düşürdüğü için, aracın değerini değerlendirirken boya işini de göz önünde bulundurmak çok önemlidir. 

Chery Ekspertiz Programı ile İnceleme

Bir değerlendirme için önemli ayrıntılar, araç üstyapısında da gizlenebilir. Dalgalanmalar ve ezikler, aracın bir çarpışma nedeniyle kaportaya girmiş olabileceğini gösterirken, boyadaki kabarcıklar pas varlığının bir işareti olabilir.

Üstyapının herhangi bir parçasının kurtarılıp kurtarılmadığını kontrol etmek için iyi bir ipucu, bir beze sarılmış bir mıknatısı geçmektir. Mıknatıs çıkarsa, restorasyon yerinde yapılırken plastik malzeme kullanılmış olma ihtimali yüksektir.

Kazaya karışmış arabalar, aracın farklı parçaları arasındaki uyum olan simetrilerinde de sorunlar yaşayabilirler. Otomobilin tasarımına göre kapılar, çamurluklar ve tamponlar arasındaki boşlukların aynı olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Ayrıca kapıların, kaputun ve bagajın düzgün kapanıp kapanmadığını kontrol edilmelidir.

Koltuklardaki kir, lekeler ve yırtıklar genellikle önceki sahibinin bakımsızlığını ifşa eder. Batık döşeme veya gevşek yapılar, aracın değerini olumsuz yönde etkiler. Ayrıca sigara yanığı izlerine bakın. Sahibi sigara içiyorsa, muhtemelen onları bulacaksınız.

Detaylı İnceleme İmkanı Elde Edilir

İçeride, halıların ve zeminin durumu da kontrol edilmelidir. Pas ve küf lekeleri, aracın su basmış olabileceğinin işaretleridir. Bu olduğunda, fren sistemi, tekerlekler ve hatta motor gibi birçok bileşen bu durumlarda aşındığı için aracın değeri düşebilir. Zamanla, direksiyon simidi ve vites topuzu aşınabilir, kayganlaşabilir ve yol tutuşunu kaybedebilir, hatta bazı durumlarda parçalanabilir. Ancak bu zaman alan bir işlem olduğu için bu parçaların çok aşınmış olması aracın zaten çok çalıştığının göstergesidir. Bunlar gözle görülebilen kusurlardır. Daha derin inceleme için Chery ekspertiz programı aracılığı ile detaylı bir kontrol yapılmalıdır.

Leave a comment